Konteyner, lojistik sektöründe, deniz, kara ve demiryolu taşımacılığı dahil olmak üzere çeşitli taşıma araçları için tasarlanmış ve daha sonra yapı sektöründe prefabrik olarak kullanılmaktadır. Barınma ihtiyacı içinde üretilen konteyner, ev görünümünde tasarlanıp farklı sınıflarda hizmet vermektedir. İnşaat alanlarında, güvenlik kulübesi olarak ve yatakhane olarak da farklı sektörlerde tercih edilmektedir.
Konteyner Nedir?
Konteyner, mal ve yük taşıma amacıyla kullanılan, standart boyutlarda ve uluslararası taşımacılık standartlarına uygun metal bir kasa veya kutudur.
Konteyner kullanım alanına göre farklı boyutlarda üretilir. En yaygın kullanılan konteyner boyutları 20, 40 ve 45 fit uzunluğunda, 8 fit genişliğinde ve 8.5 fit yüksekliğindedir. Çelik veya alüminyum gibi dayanıklı metallerden üretilen konteynerler, hava koşullarına dayanıklı ve güvenli bir yapıya sahiptir. Deniz taşımacılığı için gemi, kara taşımacılığı için kamyon ve demiryolu taşımacılığı için trenlerle uyumlu olan konteynerler, çoklu taşıma sistemlerinde de kullanılabilir. Konteynerler genellikle büyük miktarlarda mal veya yükü taşımak için tercih edilmektedir.
Konteyner Modelleri
Lojistik sektöründe yüklerin doğru bir şekilde taşınması için farklı özellikte konteyner çeşitleri üretilmiştir. Taşınacak yükün büyüklüğü ve ağırlığı gibi faktörler ile taşımacılıkta farklı konteyner modelleri ortaya çıkmıştır. Bu tür konteynerler, taşıma endüstrisinde çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilmek adına geliştirilmiştir. Kullanım şekline ve taşınacak malzemenin özelliklerine göre doğru konteyner türünün seçilmesi, güvenli ve etkili bir taşıma süreci için önemlidir.
- Hatay Kırıkhan Kuru Yük Konteyner
Kuru yük konteynerleri hava koşullarına karşı dayanıklı ve sağlam bir çatıya, yan duvarlara ve zemine sahiptir. 20, 40 ve 45 feet uzunluğunda olup kuru ürünlerin taşınması için tasarlanmıştır. Bu kaplar sıcaklık kontrolüne izin vermediğinden gıdaların veya soğutulması gereken kimyasalların taşınması için uygun değildir. Dünyada yaklaşık 17 milyon intermodal konteyner bulunmaktadır ve uluslararası ticaretten elde edilen dünya uzun mesafe yükünün büyük bir kısmı nakliye konteynırları ile taşınmaktadır. Buluşları, 20. yüzyılın ikinci yarısında ticaretin küreselleşmesine büyük bir katkıda bulunarak, ürün taşıma ve dolayısıyla uzun mesafeli ticaretin maliyetini önemli ölçüde azalttı.
- Hatay Kırıkhan Düz Raflı Konteyner
Düz raflı bir konteynerin üst kısmı yoktur ve yalnızca iki tarafı vardır. Ağır yükleri taşırken, rafın yukarıdan veya yandan ayarlanması için yer sağlar. Düz raflı konteynerlerin çoğu 20 veya 40 feet uzunluğundadır ve sağlamlık ve dayanıklılık için çelikten yapılmıştır. Bazı düz raflı kaplar katlanabilir, bazıları ise çerçeveye takılabilen ek duvarlarla birlikte gelir.
- Hatay Kırıkhan Üstü Açık Konteyner
Üstü açık konteyner temel olarak kuru depolama tipindedir ancak üst kısmı yoktur. Dökme yüklerin kolayca yüklenmesine olanak sağlaması için bu şekilde tasarlanmıştır. Konteynere halatlarla sabitlenebilen, yağmur ve diğer yağış türlerine karşı koruma sağlayan plastik bir çatı yapısı bulunmaktadır. Üstü açık bir nakliye konteynerinin, tamamen çıkarılabilen, açılır bir tavanı vardır. Uzun makineler veya taşınması ve yüklenmesi yalnızca bir vinç veya döner köprü ile gerçekleştirilebilen diğer ağır/hacimli bitmiş ürünler gibi aşırı yüksek ve kapıdan kolayca yüklenemeyen yükler için uygundur. Üstü açık konteynerler, yükü sabitlemek için üst ve alt yan raylara ve köşe direklerine monte edilmiş bağlama halkalarına sahiptir ve 20′ ve 40′ olarak mevcuttur.
- Hatay Kırıkhan Soğutmalı Konteyner
Soğutmalı konteyner veya soğutuculu konteyner, sıcaklığa duyarlı kargoların taşınması için soğutulan, intermodal yük taşımacılığında kullanılan bir konteyner çeşididir. Soğutmalı konteynerler -65°C’den 40°C’ye kadar sıcaklıkları kontrol edebilme kapasitesine sahiptir.
- Hatay Kırıkhan İSO Tank Konteyner
Konteyner tanklar sıvı ve gaz halindeki maddeleri tutmak için tasarlanmış saklama kaplarıdır. Taşımak için kullandıkları kimyasallar nedeniyle genellikle korozyon önleyici malzemelerden yapılırlar. Tank konteyner aynı zamanda şeker gibi kuru malları depolamak için de kullanılabilir, ancak çoğunlukla yalnızca sıvılar için kullanılırlar.
- Hatay Kırıkhan Yarım Yükseklikte Konteyner
Çoğunlukla çelikten yapılmış olan bu konteyner, tam boyutlu konteynerlerin yarısı kadar yüksekliktedir. Özellikle kömür, taş vb. kolay yükleme ve boşaltma gerektiren mallar için kullanılır.
- Hatay Kırıkhan Konteyner Ev
Lojistik sektöründe taşıma amaçlı üretilen çelik konteyner zamanla konut olarak tasarlandı. Konteyner evlerin düşük maliyetli ve hızlı inşa edilmesi nedeniyle kısa sürede popülerliği arttı. İnşaat alanlarında barınma gibi kısa süreli kullanım avantajı sağlayan konteyner yerini modern, şık ve kullanışlı yapılar haline aldı. Konteyner ev çeşitleri arasında tek katlı konteyner ev, birleştirilmiş konteyner ev, hibrit konteyner evler, lüks konteyner evler ve taşınabilir konteyner evler son dönem en çok tercih çeşitler arasındadır . Kişiselleştirilmiş alanlar sunan ve rahat kullanım alanları bulunan konteyner evler iç ve dış tasarım detaylarının geliştirilmesi ile lüks yaşam alanı sağladı. Konteyner evler ihtiyaç halinde taşınabilir, geri dönüşüme uygundurlar ve daha kolay inşaa edilirlirler. Ticari kullanım için ofis binası haline getirilen konteyner ofis binaları birçok sektörde yerini aldı. Size en uygun konteyner ev fiyatları için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
- Hatay Kırıkhan Çift Kapılı Konteyner
Nakliye konteynerinin her iki ucunda da kapıları bulunan bu konteyner tipi aynı zamanda “tünel konteyner” olarak da bilinir. Çift kapılı konteynerler, ürünlerin hızlı bir şekilde yüklenmesi ve boşaltılması için kolaylık sağlar. Çelik ve demir gibi ürünler için daha da geniş bir alan oluştururlar.
Konteyner Nasil Olmalı?
Konteyner nasıl olması gerektiği belirlenirken, kullanım amacına, taşınacak malzemeye, iklim şartlarına, kullanım yerine ve kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Konteynerler, verimli bir yaşam veya çalışma alanı sunmalıdır seçeceğiniz konteynerin sağlam, güvenli, kullanışlı ve uygun maliyetli olması ilk önce göze çarpacak özelliklerindendir. Konteyner seçerken;
- Konteyner, dayanıklı çelik malzemeden yapılmış olmalıdır.
- Konteyner paslanmaya karşı dirençli kaplamalara sahip olmalıdır.
- Elektrik, su tesisatı ve gerekli diğer altyapı sistemleri düzenli ve güvenli bir şekilde kurulmalıdır.
- Yalıtım, konteynerin içindeki sıcaklık kontrolünü sağlar. Özellikle soğutmalı veya ısıtmalı konteynerlerde bu özelliğe dikkat edilmelidir.
- Konteynerde, güvenlik önlemleri alınmalıdır.
- Konteynerin boyutu, kullanım amacına uygun olmalıdır. Konteynerin konulacağı alana uygun boyutlarda tasarlanmalıdır.
- Konteyner üretilirken yangın güvenliği önlemleri alınmalı, konteynerin içindeki malzemelerin güvenliğini sağlamalıdır.
Konteyner İle İlgili Merak Edilen Sorular
3 e 7 Konteyner Fiyatları Ne Kadar?
Konteyner fiyatları, konteynerin türü, boyutu, durumu, piyasa talebi ve bölgesel faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterecektir. En uygun ve güncel konteyner fiyatları için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
Hazır Konteyner Kaç Lira?
Hazır konteyner fiyatları, konteynerin türü, boyutu, durumu, özellikleri, iç düzenlemeleri gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. ikinci el konteyner veya sıfır konteyner seçenekleri arasında da fiyat farklılıkları olabilir. İhtiyacınıza ve bütçenize uygun hazır konteyner fiyatları için bizimle iletişime geçin.
Konteyner Ağırlığı Ne Kadardır?
Konteynerlerin ağırlığı, türüne ve boyutuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Konteynerlerin taşıma kapasitesinde ağırlık sınırlamaları vardır. Ağırlık sınırlamaları, uluslararası taşımacılık standartlarına ve kullanılacak taşıma araçlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Konteynerlerin ağırlığı, içerdikleri yük ile birlikte toplam ağırlıklarıyla değerlendirilmelidir. Taşıma işlemlerinde ağırlık sınırlarına uyum önemlidir, çünkü fazla ağırlıkla yüklenmiş konteynerlerin taşınması güvenlik riski oluşturabilir. En çok tercih edilen standart konteyner türlerinin ağırlıkları şu şekildedir;
20 feet standart konteyner, maksimum taşıma kapasitesi, 28.000 kg – 30.480 kg arasında,
40 feet standart konteyner: maksimum taşıma kapasitesi: 28.000 kg – 30.480 kg arasında,
40 feet high cube (yüksek küp) konteyner: maksimum taşıma kapasitesi: 28.000 kg – 30.480 kg arasındadır.
Metrekare Konteyner Fiyatları
Konteyner fiyatları, konteynerin türü, boyutu, durumu, özellikleri, iç düzenlemelerine göre belirlenir. Konteyner fiyatları belirlenirken, kullanılan malzeme kalitesi, iç tasarım özellikleri, yalıtım, pencereler, kapılar gibi ekstra tercihler, ikinci el konteyner olup olmaması, boyutu ve türü gibi faktörlere göre fiyat verilir. En güncel ve uygun konteyner fiyat bilgisi için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.